AVIKO – E-COMMERCE PLAYBOOK FOODSERVICE

opdracht

COOKS is ingeschakeld door Aviko Foodservice om te ondersteunen bij de ontwikkeling van een internationaal playbook voor E-commerce. Dit playbook dient als een leidraad voor de algehele internationale aanpak van E-commerce activiteiten in Foodservice.

Aviko wil met behulp van het playbook de landen ondersteunen om de online aanwezigheid en performance op groothandels-platformen te verbeteren.

playbook ontwikkeling

Het playbook is opgesteld aan de hand van vier belangrijke pijlers:

Assortiment en beschikbaarheid:
Zorg voor een breed assortiment dat aansluit bij de behoeften van de groothandel. Daarnaast is het cruciaal dat deze producten goed op voorraad zijn, dit vergroot je zichtbaarheid.

Search
Het correct inzetten van zoekwoorden in titels en beschrijvingen is van belang voor een goede vindbaarheid. Daarnaast is het belangrijk om de producten in de juiste taxonomy te plaatsen.

Content
Hoogwaardige content, waaronder productafbeeldingen, beschrijvingen en video’s, speelt een grote rol bij het overtuigen van shoppers en het verbeteren van je rank in de zoekresultaten.

Activatie
Het stimuleren van klanten om tot aankoop over te gaan vereist een doordachte strategie en activatie, zoals het gebruik maken van bannering of sponsored products. Het is van belang om de juiste activatie mechanismen te gebruiken voor het beoogde doel.

Voor deze pilaren is een sterk communicatieve inhoud opgesteld met heldere richtlijnen en praktische voorbeelden. Het geheel vormde een goed en compleet verhaal.

de praktijk

Het playbook is geïntroduceerd tijdens een werksessie met het Nederlandse Foodservice team van Aviko, waar COOKS ook aanwezig was. De deelnemers werden verdeeld in verschillende groepen en gingen aan de slag met het invullen van de pijlers aan de hand van diverse opdrachten. Na deze succesvolle werksessie in Nederland volgde andere werksessies door heel Europa.

Klik hier voor het overzicht met alle cases.